Odjeli

ODJEL ZA ODRASLE KORISNIKE

(032/450-357)
odrasli@gkvu.hr

Na Odjelu za odrasle korisnike možete posuditi raznovrsnu knjižnu građu namijenjenu

ne samo onima koji čitaju iz potrebe već i onima koji čitaju zbog zadovoljstva i razonode.

Knjižni fond čini hrvatska književnost, sve strane književnosti prevedene na hrvatski jezik, knjige na stranim jezicima te velik broj stručnih knjiga iz svih područja ljudskog znanja, a posebno izdvajamo: popularnu psihologiju i medicinu, knjige iz područja informatike, pedagogije, literaturu s političkom, povijesnom, zavičajnom te tematikom Domovinskog rata.

Knjižni fond korisnici mogu pretraživati putem elektroničkog kataloga u knjižnici, a izvan nje putem internetske stranice. Također su im na raspolaganju i računala za pretraživanje interneta uz naknadu prema Cjeniku GKV.

Na odjelu se nalazi i čitaonica tiska u kojoj su dostupni brojni naslovi dnevnog tiska – Večernji list, Jutarnji list, Glas Slavonije, Vjesnik; 24 sata, Sportske novosti, kao i veliki broj naslova tjednika, dvotjednika i mjesečnika, a od koji izdvajamo: Globus, Nacional, Gloria, Story, Cosmopolitan, Vukovarske novine, Forum, Aktual, Sensia, Meridijani, Bug, Mreža, Mama i beba, Moje dijete, Narodne novine i dr.

Osim knjižne građe, na Odjelu za odrasle korisnike nalazi se i neknjižna građa koju čine različiti žanrovi glazbenih CD-a te filmova na video kasetama i DVD-ima.

DJEČJI ODJEL

(032/450-355)
djeca.odjel@gkvu.hr

Namijenjen je djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, roditeljima, onima koji rade s djecom, ali i svima koji vole zaviriti u čarobni svijet mašte i razigranog stvaralaštva.

Odjel je podijeljen u tri dijela:

  • kutak za najmlađe
  • kutak za mlade
  • igraonica.

U kutku za najmlađe nalaze se slikovnice i knjige za djecu nižih razreda osnovne škole: lektirni naslovi, pustolovni, zabavni romani i dr.

U kutku za mlade mogu se prelistati njima primjereni časopisi (Modra lasta, Smib, Radost, National Geographic Junior, Drvo znanja, Radost i dr.), napraviti plakat ili napisati domaća zadaća i sl. I tu su neizostavni lektirni naslovi, ali i veliki broj zabavno-edukativnog štiva. Euro-Internet kiosk omogućuje našim mladim korisnicima brzo pretraživanje interneta.

Igraonica je namijenjena djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, utorkom i četvrtkom od 10:00 do 12:00 sati, te ponedjeljkom i srijedom od 17:00 do 19:00 sati.

Igraonica postaje mala kreativna radionica u kojoj se djeca mogu igrati, zabavljati, družiti i stjecati nova znanja. Svi su programi u okviru igraonice besplatni.

Osim knjižne, na Dječjem se odjelu nalazi i neknjižna građa: audiokasete, audioCD-i, DVD-i, CD-romovi i igračke.

Na Odjelu su postavljena i tri računala namijenjena pisanju referata, pretraživanju interneta i sl. Na raspolaganju je i referentna građa: enciklopedije, rječnici, gramatike, leksikoni, atlasi i ostala stručna literatura. Pomoć pri odabiru knjiga, pronalaženju izvora znanja, osmišljavanju literarnih i likovnih aktivnosti rado će pružiti knjižničari Dječjeg odjela.

SPAJALICA

(032/450-358)
spajalica@gkvu.hr

Radno vrijeme:
ponedjeljak-srijeda-petak: 8:00 – 15:00 sati
utorak – četvrtak: 12:30 – 19:00 sati
subota: 8:30 – 14:00 sati