U Zavičajnoj zbirci Gradske knjižnice Vukovar trenutačno nastarija knjiga je spjev Josipa Bezića Kobi u Bosni nakon mladoga ljeta 1879., pisan deseteračkim stihovima.

Autor, svećenik Josip Bezić (Grohote na Šolti, 1817. – Sarajevo, 1893.), nije zavičajno vezan za Vukovar. Bio je prvi profesor hrvatskog jezika u gimnaziji splitskog sjemeništa, a zatim nastavnik i upravitelj sjemeništa u Priku kod Omiša. Od 1859. je kanonik i gradski župnik u Makarskoj. Nakon uspostavljanja Vrhbosanske nadbiskupije, imenovan je 1882. za predstojnika Prvostolnoga i vrhbosanskog kaptola u Sarajevu. Objavio je više pjesama prigodnog i nabožnog sadržaja.

Knjiga Kobi u Bosni tiskana je 1879. u Vukovaru, u tiskari Katoličkog hrvatskog dioničkog tiskarskog društva. Ova tiskara osnovana je 1878. na poticaj nekolicine vukovarskih građana i svećenika iz okolnih sela i radila je do 1882. godine. Pod uredništvom Dragutina Altha izdavala je novine Srijemski Hrvat. Tiskala je i nekoliko godišta časopisa Katolički propovjednik urednika Hinka Hladačeka te manje brošure, cjenike, oglase i obrasce.

Gradska knjižnica Vukovar knjigu je nabavila u antikvarijatu 2011. godine.