U petak, 3. lipnja 2016. godine s početkom u 11,00 sati, u Gradskoj knjižnici Vukovar održana je uvodna konferencija projekta “SPAJALICA – Youth Corner infrastrukture andservices development withinpubliclibraries”.
U sklopu IPA 2012&2013 komponenta prekogranične suradnje s Bosnom i Hercegovinom, Prioritet 2: Poboljšanje kvalitete života i socijalne kohezije Gradskoj knjižnici je odobren projekt “SPAJALICA – Youth Corner infrastrukture andservices development withinpubliclibraries”, ukupne vrijednosti 108.188,34 EUR u kojoj EU sufinanciranje iznosi 75.335,54 EUR ili 69,63 %. Provedba projekta će trajati 18 mjeseci.
Specifični ciljevi ovog projekta su razvoj kapaciteta knjižnica u prekograničnom području za pružanje usluge Odjela za mlade te educiranje i umrežavanje mladih u prekograničnom području potičući ih na interkulturni dijalog.
Na uvodnoj konferenciji predstavljeni su opći podaci, ciljevi, dionici i aktivnosti projekta Gradske knjižnice Vukovar i J.U. Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ iz Tuzle.